Woningen

Als gevolg van steeds betere isolatie veroorzaakt zomers zonnewarmte opwarming van woningen, vaak tot ver boven de comfortabele grens van 25°C. SolabCool kan zomers uw huis verkoelen door middel van adsorptiekoeling, hierdoor hoeft u geen elektrische airconditioning toe te passen waarmee elektriciteitsverbruik en CO2 uitstoot toenemen. SolabCool biedt duurzame en efficiënte koeling tegen lagere kosten.

Belangrijkste voordelen SolabCool

  • Hoger comfort in uw woning door juiste koeling.
  • Groeiende vraag naar duurzame koeling in woningen.
  • Compact systeem.
  • U maakt gebruik van beschikbare energie.
  • De energieprestatie van uw woning verbetert.
  • Minder CO2 uitstoot door gebruik van restwarmte en/of zonnecollectoren.
  • Koeling tegen lagere kosten.
  • Installatie is mogelijk per klant en/of woning.

Energie Prestatie Coëfficiënt

Aan het energieverbruik in woningen worden in Nederland eisen gesteld vanuit de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze komt voort uit de Europese richtlijn (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD). Energiebesparingsmaatregelen leiden tot een lagere EPC.

Nieuwbouw

Om het wooncomfort te bevorderen zal naar verwachting een groot deel van de toekomstige nieuwbouwwoningen worden uitgerust met koeling. Op deze manier kunt u elke seizoen een aangename temperatuur in uw woning creëren. Om een bouwvergunning te krijgen moeten nieuwbouwwoningen op dit moment voldoen aan een EPC van 0,6. De verwachting is dat vanaf 2015 de norm gesteld wordt op 0,4. De toepassing van stadsverwarming zorgt voor een belangrijke verlaging van de EPC waarde.

In combinatie met

SolabCool is universeel inzetbaar, ideaal voor het koelen van woningen. In combinatie met een warmtenet, zonne-energie of warmtekrachtkoppeling wordt een nieuwe dimensie in duurzame en efficiënte koeling gerealiseerd.

SolabChiller

De SolabChiller is een uniek en baanbrekend sorptiesysteem omdat het door zijn prijs, compactheid en vermogen geschikt is voor woningen. Het systeem, de SolabChiller, wordt buiten geplaatst. Doordat water als koelvloeistof wordt gebruikt, is het systeem eenvoudig aan de sluiten op de vloerverwarming of actieve radiatoren; een radiator met een ventilator. Bestaande cv radiatoren kunnen eenvoudig aangepast worden. Elke ruimte krijgt zo een aangename temperatuur.